Як автоматично видаляти дані активності облікового запису Google в Інтернеті і в додатках

3 перегляди Немає коментарів

Користувачі Google можуть використовувати нове наналаштування «Історія додатків і веб-пошуку» для автоматичного видалення даних активності в Інтернеті та в додатках.

Нова функція доповнює існуючі опції для припинення запису активності в Інтернеті і додатках і для ручного видалення даних активності облікового запису Google.

На початку травня Google розповіла про випуск нової функції конфіденційності, яка дозволить клієнтам автоматично видаляти дані своєї активності.

Компанія надає користувачам контроль над реєстрацією деякої активності на панелі «Відстеження дій». На даній сторінці зібрані опції для управління даними пошуку YouTube, голосового управління, історії додатків і веб-пошуку, місцезнаходження та інформацією з пристроїв.

Кожен параметр можна відключити, щоб заборонити відстеження активності. Вже зібрані дані можна видалити вручну в будь-який момент.

«Історія додатків і веб-пошуку» – перше налаштування, що підтримує нову функцію по автоматизації видалення даних. В основному, новий функціонал буде представляти інтерес для користувачів, які не відключили запис даних активності.

Історія додатків і веб-пошуку збирається, коли власники акаунтів Google використовують різні сервіси, такі як Карти Google, Пошук Google або Google Play. Google попереджає, що ці дані використовуються для створення персоналізованого контенту:

Функція зберігає відомості про дії на сайтах і в додатках Google, в тому числі пов’язану інформацію (зокрема, дані про місцезнаходження). Це дозволяє вам швидше знаходити потрібний контент і отримувати більш цікаві рекомендації. Крім того, ми використовуємо ці дані для персоналізації сервісів Google (наприклад, Карт і пошуку).

Як автоматично видаляти дані історії додатків і веб-пошуку

Ви можете налаштувати автоматичне видалення даних активності облікового запису Google, навіть якщо ви призупинили відстеження активності в Інтернеті і додатках.

Щоб налаштувати автоматичне видалення даних активності, виконайте наступні кроки:

  • Відвідайте сторінку «Історія додатків і веб-пошуку» на веб-сайті Google Мої дії. Зверніть увагу, що вам необхідно увійти в обліковий запис Google.
  • Знайдіть нову кнопку “видаляти автоматично” в розділі “Історія додатків і веб-пошуку” і активуйте її.

Виберіть один з доступних періодів зберігання даних. Google пропонує поки два варіанти: 3 або 18 місяців.

  • Натисніть Далі.
  • Google запросить підтвердження операції на наступній сторінці і дані, які будуть видалені (якщо такі є) на основі нових налаштувань зберігання даних.
  • Натисніть Підтвердити, щоб завершити налаштування і активувати нову політику зберігання даних, або скасувати, щоб вийти без збереження установки і видалення даних.

Після виконання даних дій кнопка “видаляти автоматично” зміниться на “вказати період зберігання даних”. Тепер Google видалить дані про активність, коли буде перевищено часовий ліміт зберігання.

Автоматичне видалення даних — це крок у вірному напрямку. Було б непогано, якщо користувач міг вказувати інший період зберігання, наприклад 1 місяць або 1 рік. Користувачі, які піклуються про конфіденційність, швидше за все, захочуть повністю відключити запис активності або будуть уникати використання служб Google при вході в обліковий запис.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *